"I SKOLAN GÖR MAN ETT ARBETE OCH FOKUSERAR PÅ BRA BETYG, MEN PÅ JOBBET GÖR MAN SAMMA SAK MEN FOKUSERAR PÅ ETT BRA RESULTAT ISTÄLLET"

Daniel började sin resa som kommunikationsansvarig hos oss i oktober 2019. Här kan du läsa Daniels historia.

mig ute beskuren

Daniel roll på Chalmers Rekrytering

Kommunikationsansvarig

Daniels studieinriktning

Media och kommunikation vid Göteborgs universitet

 

Daniel Cullin började jobba som kommunikatör hos oss i september 2019, efter någon månad tog han över rollen som kommunikationsansvarig - en roll som passade bra för Daniel som studerar medie- och kommunikationsvetenskap på Göteborgs Universitet - och har varit en flitig glädjespridare på kontoret. Vi passade på att ställa ett par frågor till honom om hans jobb på Chalmers Rekrytering.

 

Hur har det gågna året varit?

Det har varit kul, alltid något att göra: ibland mer och ibland mindre. Kontoret har alltid varit en plats man har kunnat åka till, vare sig jag har velat ha lunchsällskap, behövt plugga eller jobba.

Vad har du haft för arbetsuppgifter som kommunikationsansvarig?

Som kommunikationsansvarig har jag fått vara med och skapa min egen roll lite. Jag har haft vissa saker som är mina ansvarsområden men utöver det har jag fått jobba fritt och skapa mina egna projekt. Lite sådär svävande kan man väl säga att jag har haft ansvaret att få vårt varumärke att växa och sköta den externa kommunikation gentemot våra målgrupper på olika plattformar. Detta har inneburit både strategiskt och operativt arbete. Allt från att ta fram grafiskt material till att planera kampanjer och event.

Vad har varit mest utmanande?

Oj svår fråga. Men nu under de senaste veckorna, med corona-pandemin, har det varit svårt att synas hos chalmeristerna.

Vad har varit mest utvecklande?

Det har varit utvecklande att vara en del av ett liten och platt organisation. På mina tidigare arbeten har jag varit längst ner i kedjan bland tusentals anställda, då har man ingen insikt i vad som sker där uppe i företaget. Men hos CSR har jag kunnat vara med och påverka verksamhetens framtid på ledningsgruppsmötena. Som kommunikationsstudent har det varit intressant att se hur kommunikationen flödar genom en organisation.

Vad har varit mest lärorikt?

Det har varit lärorikt att få omsätta mina teoretiska kunskaper från skolbänken till att faktiskt vara med och göra skillnad i en verksamhet. Allt från hur den perfekta bilden är komponerad för att fånga så mångas uppmärksamhet som möjligt, till att strategiskt planera en kampanj som ger stort utslag. Det är stor skillnad på att kunna någonting i teorin, men en annan att faktiskt kunna applicera det i verklig situation. I skolan gör man ett arbete och fokuserar på att få bra betyg, men på jobbet gör man samma sak men fokuserar på ett bra resultat istället. Man blir bra på det man tränar på, så jag känner att jag har fått viktiga erfarenheter i ryggen.

Säg hej Sebastian och Josefin

Sebastian och Josefin var VD-paret för verksamhetsåret 19/20. Läs om deras erfarenheter här.

Säg hej till Martin och Viktor

Martin och Viktor jobbade som VD respektive vice VD under verksamhetsåret 16/17. Läs om deras lärdomar här.

sv_SESwedish
en_USEnglish sv_SESwedish