“Det här jobbet är verkligen en guldbiljett"

Marek vad Chalmers Studentkårt första VD och var därmed vid starten 2008.  Här kan du läsa Mareks historia.

Marek persson hemsidan jpg

 

Marek Persson startade upp Chalmers Studentkår Rekrytering år 2008, och var därmed företagets första VD. Han hade tjänsten som VD i ett år, samtidigt som han läste sin master i Managemant and Economics of Innovation. Idag jobbar han som servicechef för Tesla, vilket innebär att han är ansvarig för Teslas verksamhet i Göteborg. Vi bad honom svara på några frågor kring hans tid på Chalmers Rekrytering.

Vad fick dig att söka tjänsten som VD? Vad fick dig att starta upp verksamheten?
– Jag var väldigt entreprenörsintresserad och har alltid velat starta företag. Jag hade även en bakgrund i rekryteringsbranschen, och en vilja att omsätta det jag lärt mig på Chalmers i praktiken. Jag känner verkligen att Chalmers var fantastiskt – men oj, vad mycket jag fick lära mig det året som VD. Att plugga i fem år går inte att jämföra med hur fantastiskt det var att omsätta sina kunskaper i praktiken. Du blir också väldigt attraktiv på arbetsmarknaden. En sådan här erfarenhet är extremt eftertraktat. Jag har fått många andra projekt eller uppdrag via den här erfarenheten. Den är superunik.

Vilka egenskaper tror du man måste ha för att trivas i VD-rollen?
– Entreprenörsådran måste du såklart ha, men du behöver också älska människor. Du behöver ha ett ledarskap gentemot ditt team, men själva verksamheten består av människor och du behöver därför gilla att bygga relationer. Vill du hellre sitta och programmera är detta inte ett jobb för dig.

Vad har varit mest lärorikt med tjänsten?
– Det mest lärorika med mitt år som VD var att lära sig att hantera motgångar. Vi startade detta företaget mitt i en finanskris, med en marknad som var stendöd. Vi la några månader på att göra en affärsplan, satte upp tydliga mål och när vi tryckte på startknappen ville ingen rekrytera. Det gick väldigt dåligt för oss försäljningsmässigt, vilket var väldigt tufft – men så himla värdefullt. Hantera motgångar är det jag har tagit med mig och som har varit allra mest lärorikt.

Har du någon nytta av det i ditt nuvarande jobb?
– Det är något av det viktigaste jag har lärt mig i livet, och något som jag har haft otrolig nytta av i alla efterföljande steg i livet. Har du inte haft motgångar har du inte gått tillräckligt långt utanför din komfortzon. Det man får uppleva under det året, med alla olika utmaningar, är något helt annat än att jaga en tenta. Det här jobbet är verkligen en guldbiljett.

Idag har tjänsterna som VD och vVD utvecklats till två heltidstjänster, och företaget fortsätter att utvecklas. Vill du precis som Marek lära för livet, och ta Sveriges största studentdrivna rekryteringsföretag till nya nivåer? Sök till VD eller vVD för Chalmers Rekrytering innan den 4 mars. Läs mer om tjänsten och sök här. 

Säg hej till Karl

Karl började sin resa som projektledare hos oss i oktober 2016. Läs Karls historia här. 

Säg hej till Martin och Viktor

Martin och Viktor jobbade som VD respektive vice VD under verksamhetsåret 16/17. Läs om deras lärdomar här.

sv_SESwedish
en_USEnglish sv_SESwedish