När jag fick träffa företagets anställda var det ingen tvekan om att hoppa på tåget!

Niklas Lindström har jobbat hos oss sedan december 2015. Han började som projektledare, men är nu Team leader för en av våra två projektledargrupper. Vi bad honom svara på några frågor kring hans arbetsroll och Chalmers Rekrytering.

Hur skulle du beskriva din arbetsroll?
– Som Team leader på Chalmers Rekrytering driver jag allt som oftast egna rekryteringsprojekt likt projektledartjänsten vi har. Utöver det assisterar och coachar jag en del av projektledarna i deras projekt, samtidigt som jag också arbetar med den strategiska delen av företaget tillsammans med ledningsgruppen om hur vi vidareutvecklar företaget.

Vad fick dig att söka till Chalmers Studentkår Rekrytering?
– Jag kände mig ganska nöjd med att ha varit aktiv i både en förening och kårkommité, hjälpt till som Phadder och liknande grejer så det kändes som att det var dags att hitta på något helt annat på campus. Som vanligt på Chalmers så dyker det genast upp en massa roliga möjligheter när man öppnar ögonen. Det var en god vän till mig på Chalmers Rekrytering som såg till att jag till slut sökte mig just hit, och när jag fick träffa företagets anställda var det ingen tvekan om att hoppa på tåget!

Om du jämför jobbet med dina studier, vad får du ut av jobbet som du inte annars får ut av dina studier?
– Det mest lärorika för min del har varit hela biten med att ständigt ikläda sig en säljande roll för att driva fram projekten. Jag har fått gå igenom en hel del förhandlingar där man noggrant måste välja sina val mellan studentnyttan, företagets framgång och att inte förlora kunden. Genom hela projektets gång måste man hela tiden tänka på att lägga fram vår tjänst så attraktivt som bara möjligt och representera företaget på ett bra sätt. Desto bättre man gör det, desto smidigare tenderar projekten att bli. En ovärderlig erfarenhet som jag tror att jag kommer ha stor nytta av ute i yrkeslivet och som jag inte kan få genom rena studier.

Vad är det bästa med din yrkesroll?
– Att jag får träffa så otroligt mycket olika människor och har delvis därför också väldigt varierade arbetsuppgifter.

Har du några tips till folk som vil göra samma sak som du?
– En oroande del kan vara att man kanske inte hinner med studierna som man tänkt sig men det skulle jag nog tipsa om att det inte blir något problem. Chalmers Rekrytering har gett min utbildning ett mervärde som gjort att jag hittat ett helt annat fokus när jag studerar och har därför lyckats genomföra mina studier effektivare. Chalmers Studentkår erbjuder en unik möjlighet att testa på företagandet under studierna med resurser som ingen annan högskola kan erbjuda i hela Sverige, så passa på att ta vara på den chansen. Dörren står alltid vidöppen för att svänga förbi på en kopp kaffe. Ibland hittar ni oss och våra termosar på campus och med jämna mellanrum bjuder vi in till after work. Tveka inte på att åtminstone ge det en chans!

  • Niklas arbetsroll

    Team leader

  • Niklas studieinriktning

    Byggingenjör