"Något mittemellan skola och arbetsliv"

Albin jobbade hos oss som projektledare under sitt tredje studieår på Chalmers. Idag har han tagit examen och jobbar som projektledare på Yara Marine. Vi träffade honom för att ställa lite frågor kring vad han har tagit med sig för erfarenheter från CSR!

 

Processed with VSCO with a4 preset

Albins roll på Chalmers Rekrytering

Projektledare

Albins studieinriktning

Maskinteknik

Vad fick dig att söka till tjänsten som projektledare på CSR?

 

Det lät som något lite mittemellan skola och arbetsliv. Jag ville inte kastas direkt ut i arbetslivet efter studierna, utan ville bli mer bekväm i att jobba och driva ett företag. Har man bara en vilja och lite tid att lägga ner så är CSR en väldigt bra plattform om man, som jag, vill komma ifrån teknik ett tag och arbeta med människor istället.

 

Vad har du fått för erfarenheter av att jobba på CSR?

På CSR fick jag erfarenhet av att möta personer och företag i näringslivet som skulle kunna vara potentiella framtida arbetsgivare, samtidigt som jag har fick en bred bild av hur marknaden ser ut för min egen del. CSR har också gjort att jag blivit bekväm i en ansvarstagande position snabbare, vilket har gjort att jag vågat söka andra jobb efteråt! Jobbet på CSR har även fått mig att urskilja mig från andra kandidater som söker samma jobb som jag. Det är bra att särskilja sitt cv från andra genom att visa att man har engagerat sig i andra saker samtidigt som studierna. Man visar på ett driv som är eftertraktat!

 

Hur har du nytta av det du lärde dig på CSR idag, på ditt nya jobb?

Att jag redan har jobbat som projektledare, på CSR, har givetvis varit en fördel i min roll som projektledare på Yara Marine. Jag har lärt mig att vara ansvarstagande och vet vad som förväntas av mig och vad jag själv kan prestera. Detta är extra viktigt på mitt nuvarande jobb där jag har mycket fria händer och möjligheter att komma med egna idéer!

 

Vad har du för tips till de som funderar på att arbeta hos oss på CSR?

Våga ta chansen! Se det som en personlig utveckling att arbeta på ett företag med personer som har samma driv som du själv. Det blir enklare att veta vilken typ av jobb du vill ha efter studierna.

Säg hej till Karl

Karl började sin resa som projektledare hos oss i oktober 2016. Läs Karls historia här. 

Säg hej till Martin och Viktor

Martin och Viktor jobbade som VD respektive vice VD under verksamhetsåret 16/17. Läs om deras lärdomar här.

sv_SESwedish
en_USEnglish sv_SESwedish