"TVEKA ALDRIG ATT SÖKA, DÅ KANSKE DU MISSAR DET PERFEKTA JOBBET"

Erik Romberg fick genom oss extrajobb som labbassistent på Fingerprint Cards. Här kan du läsa Eriks historia.

erik

Eriks arbetsroll

Labbassistent på Fingerprint Cards

Eriks studieinriktning

Materials chemistry

“Jag är nog inte den de söker”. Känner du igen den känslan? Det var precis så Erik Romberg kände när han först läste annonsen om deltidsjobbet som labbassistent. En känsla som snabbt byttes mot nyfikenhet och som nu, ett halvår senare, har gett honom värdefulla erfarenheter. Inte bara när det kommer till jobbet som labbassistent. Utan även i rollen som jobbsökande. 

– Först så tänkte jag att de egentligen söker någon annan. Men jag tror också mycket handlade om att jag inte hade all kunskap om Fingerprint. De har ju främst kompetens inom andra områden men det visade sig också att de hade något som passade min profil helt perfekt, säger Erik Romberg.

Labbassistent på deltid 
Erik har nu arbetat som labbassistent på Fingerprint Cards i lite mer än ett halvår. En deltidstjänst med flexibla arbetstider och en varierad arbetsvardag.
– Rollen som labbassistent är väldigt varierande och det är nog anledningen till varför jag trivs så bra med min arbetsroll. Till en början var jag som sagt osäker på om jag verkligen passade för tjänsten. Men såhär i efterhand borde jag verkligen tacka min kompis som var på mig om att söka det här jobbet, säger Erik.

Kontakt med verkligheten 
Erik är nu inne på sitt fjärde studieår på Chalmers. Han menar att en labb i skolan visserligen kan vara lärorik, men att göra liknande saker som anställd är en helt annan sak.
– Det bästa med jobbet är att man hamnar närmare verkligheten, det handlar liksom om verkliga produkter och verkliga tjänster, säger Erik.

Säg hej till Patrik

Patrik fick genom oss extrajobb som mjukvaruutvecklare på Sendify. Här kan du läsa Patriks historia.

Säg hej till Selma

Förra året fick Selma det perfekta sommarjobbet genom oss. Här kan du läsa om Selmas sommar på Epoq kök.

sv_SESwedish
en_USEnglish sv_SESwedish