Chalmers Studentkårs egna rekryteringsföretag

EXTRAJOBB - GÖR DIG REDO FÖR LIVET EFTER CHALMERS

Patrik fick genom oss extrajobb som mjukvaruutvecklare på Sendify. Här kan du läsa Patriks historia.

Patrik beskuren

Patriks arbetsroll

Mjukvaruutvecklare på Sendify

Patriks studieinriktning

Civilingenjör inom datateknik

Att jobba extra behöver inte bara innebära mer pengar i fickan. Patrik Koskennjemi menar att extrajobbet på Sendify har förändrat hans syn och förväntan på arbetslivet som väntar efter Chalmers.
– Jobbet har gett mig en ökad förståelse för vad som förväntas av mig när jag blir klar med plugget. Jag har fått en ökad motivation till mina studier och en helt ny helhetsbild av studierna, säger Patrik.

Hos Sendify jobbar Patrik med mjukvaruutveckling – ett perfekt extrajobb vid sidan av datateknikstudierna.
– För det första handlar jobbet om att vi skapar något på riktigt. Det är ingen labb, utan vi gör något som verkligen ska användas, säger Patrik.

Stort behov på arbetsmarknaden
För Patrik gick det ganska snabbt från ansökan till anställning. Hans upplevelse är att möjligheterna är stora för den som är intresserad av ett extrajobb.
– Det finns en enorm efterfrågan på arbetskraft, så vill man ha ett jobb vid sidan av studierna är det bara att våga ta steget. Minsta lilla kunskap är efterfrågad, det är i alla fall min bild från arbetslivet, fortsätter Patrik.

Snabbt från kontakt till rekrytering
Patrik kom i kontakt med jobbet via en Facebookuppdatering. Han tog direkt kontakt med oss på Chalmers Studentkår Rekrytering, och efter intervju hos både oss och Sendify var jobbet hans.
– Allt gick riktigt smidigt när jag blev rekryterad. Det känns nästan som när man haft en bra fotbollsdomare, man har liksom ingenting att klaga på, säger Patrik när han berättar om sin erfarenhet av Chalmers Rekrytering.

Medievan
Att bli intervjuad om sitt arbete är inget nytt för Patrik. I våras var han med i en liknande intervju för Sendify. Den artikeln kan ni ta del av via deras hemsida.

Säg hej till Selma

Förra året fick Selma det perfekta sommarjobbet genom oss. Här kan du läsa om Selmas sommar på Epoq kök.

Säg hej till Erik

Erik Romberg fick genom oss extrajobb som labbassistent på Fingerprint Cards. Här kan du läsa Eriks historia.