SOMMARJOBBET SOM GAV MERVÄRDE TILL STUDIERNA

Förra året fick Selma det perfekta sommarjobbet genom oss. Här kan du läsa om Selmas sommar på Epoq kök.

2017-02-08-Selma-Rektangel-circle

Selmas arbetsroll

Kökskonstruktör på Epoq

Selmas studieinriktning

Arkitektur och teknik

Det var i våras som Selma kammade hem sommarjobbet som kökskonstruktör på Epok, ett jobb som visade sig vara båda roligt och lärorikt. Jobbet gav henne inte bara lärorik yrkeslivserfarenhet utan också mervärde till studierna.
– Jag har lärt mig väldigt mycket om programmen vi jobbade i, om kökskonstruktion och riktningsstandarder. Men också mycket om företagsstruktur, säger Selma.

Kontakt med verkligheten
Selma läser just nu sitt tredje år på arkitekt- och teknikprogrammet. Hon menar att skolan visserligen kan vara lärorik, men att det man lär sig ibland kan kännas svårt att ta på.
– Det bästa med jobbet var att man kände att man bidrog till företaget och dess verksamhet. Att man fick fatta egna beslut och känna sig nyttig och nödvändig. Det är sällan man gör det i skolan. Det här jobbet bidrog till något konkret, vilket är den största skillnaden mot hur det känns i skolan, fortsätter hon.

Har du några tips till andra som liksom du vill skaffa ett meriterande jobb?
– Berätta för alla du känner att du söker jobb! Det enklaste sättet att hitta coola jobb är om någon annan kan tipsa dig. Var inte blyg utan berätta för alla att du vill ha något kul att göra, menar Selma.

Genom att följa sitt eget tips kunde hon i maj ro hem sommarjobbet som gav henne lärorik erfarenhet och den där extra meriten till CV:t.
– Leta även själv och var inte rädd för något som kanske låter lite tråkigt. Att cada kök låter inte jätteglamoröst, men det visade sig vara både roligt och lärorikt, fortsätter Selma.

Rekommenderar Chalmers Rekrytering
Förutom den praktiska arbetslivserfarenheten ser Selma andra fördelar med att skaffa jobb genom Chalmers Rekrytering.
– En annan kul sak med att jobba med Chalmers Rekrytering är att man får vara ute och träffa andra chalmerister och på sätt bredda sitt nätverk. Man får lära känna folk från andra sektioner, som i sin tur kan ge andra möjligheter. Det är en bra networkinggrej att ta ett jobb via Chalmers Rekrytering!

Säg hej till Erik

Erik Romberg fick genom oss extrajobb som labbassistent på Fingerprint Cards. Här kan du läsa Eriks historia.

Säg hej till Patrik

Patrik fick genom oss extrajobb som mjukvaruutvecklare på Sendify. Här kan du läsa Patriks historia.

sv_SESwedish
en_USEnglish sv_SESwedish