" Ett jobb på Chalmers Studentkår Rekrytering ger så mycket mer än bara något bra att ha på CV:t!"

Johanna bild succestory

Johannas roll på Chalmers Rekrytering

HR-ansvarig

Johannas studieinriktning

Personalvetare

Johanna Bengtsson började hos oss i februari 2016. Hon började som ansvarig för vikariepoolen och övergick senare till att vara HR-ansvarig för hela företaget. Vi bad henne svara på några frågor kring hennes yrkesroll och Chalmers Rekrytering.

 

Du började hos oss redan februari 2016 vilket innebär att du varit här i över två år nu. Vad är det som fått dig att stanna så länge?
– 
Det är framförallt stämningen och gemenskapen på företaget, men också den personliga utvecklingen det har givit mig. Jag har gått från en ganska liten roll i Vikariepoolen till att ta över som HR-ansvarig vilket innebär att man kan utvecklas stort och få nya roller, även inom företaget.

 

 Du pluggar på Göteborgs Universitet till personalvetare – och tar examen nu i vår! Vad har CSR lärt dig som din utbildning inte har gett dig?
–  Att allting som fungerar i teorin inte riktigt fungerar i praktiken, utan det finns alltid mänskliga aspekter att ta hänsyn till. Man kan helt enkelt inte sätta in människor i teorier utan måste se saker och ting utifrån gruppers och individers förutsättningar. Detta är extra viktigt att ta hänsyn till på CSR där vi är en grupp som hela tiden förändras då nya människor börjar kontinuerligt.

 

Berätta lite om din roll som HR-ansvarig och vad du har lärt dig av att sitta med i en ledningsgrupp.
– Det har varit väldigt givande att känna att jag faktiskt har lärt mig något som jag kan förmedla till andra. Det svåraste för mig har varit att delegera uppgifter istället för att göra allting själv. Det har varit mycket lärorikt att få sitta med i en ledningsgrupp, jag visste knappt vad det var innan! Att leda tillsammans med personer som läser olika program eller kurser och således har olika synsätt på saker och ting har varit väldigt spännande! Eftersom jag är en person som växer i att känna ansvar har det varit kul och utvecklande! Det var lite läskigt i början och jag var inte helt säker själv på om jag skulle klara uppgiften, men dåvarande HR-ansvarig och dåvarande VD trodde på mig vilket lyfte mig supermycket.

 

Varför skulle du rekommendera ett extrajobb på CSR till andra studenter?
– Ett jobb på CSR ger mycket mer än bara något bra att ha på CV:t! Det är både personlig- och professionell utveckling. Man får prova på att ha en större roll – exempelvis HR-ansvarig – vilket ofta är svårt att få på andra jobb. På CSR får man verkligen testa sina vingar och utvecklas hur mycket man själv vill, det finns inga begränsningar. Och så är det förstås en fantastisk gemenskap på CSR, det är så otroligt kul att komma hit varenda gång.

 

Vad krävs det för färdigheter för att jobba på CSR?
– Det krävs att du vill ställa upp för laget, det här är minst sagt en laginsats där vi alla jobbar mot samma mål. Vi hjälper varandra, både när det går bra och när det går dåligt. Man behöver inga speciella färdigheter, mer än att kunna driva sig själv och andra framåt.

Säg hej till Karl

Karl började sin resa som projektledare hos oss i oktober 2016. Läs Karls historia här. 

Säg hej till Martin och Viktor

Martin och Viktor jobbade som VD respektive vice VD under verksamhetsåret 16/17. Läs om deras lärdomar här.

sv_SESwedish
en_USEnglish sv_SESwedish